FRATII JDIERI - Concert&lansare single la The PUB Universității


Data și ora:
Bilete:
15 lei
Gazdă:

Bulevardul Regina Elisabeta 9, București, Romania

Despre

"Am început să cântăm fiindcă ne place, fiindcă găsim un refugiu în muzică și sperăm că nici măcar timpul nu ne va opri"- spun baietii din trupa "Fratii Jdieri" din Oradea.

Ceea ce a început, cândva, în 2014, ca o distracție între cațiva oameni pasionați de muzică și chitară, într-un local mic, într-un orășel și mai mic, s-a conturat și transformat în timp, odată cu alăturarea altor doi membri, într-un rock band energic și ritmat, care păstrează idealurile și scopurile muzicii: distracție, exprimare si evident, bere rece (precum titlul uneia din piesele lor).

De la înființare pâna in prezent, după câteva evenimente restrânse, Frații JDiERI au asaltat atât scenele locale din vestul țării, susținând concerte în Oradea, Arad, Timisoara, Bistrita, Satumare, Cluj cât și podiumurile festivalurilor din zonă, evident cum era firesc au continuat cu aparatiile la radiourile si televiziunea nationala precum si Televiziunea Arthis din Bruxelles si nu s-au lasat pana nu au cantat si pe scenele Bucurestiului.

Cu membri ce se inspiră din stiluri muzicale diferite (Grunge, Hard Rock, Pop Rock, Garage Punk, Blues, chiar și muzică populară și lăutărească) fiind influențați de trupe ca Pearl Jam, QOTSA, Kings of Leon, Nirvana, Extremoduro, Heroes del Silencio, Maria Tănase și adoptând motto-ul “Decît să cânt, mai bine JDiER!”, Frații JDiERI promovează naturalețea, simplitatea și răzvrătirea muzicii rock, fără a confirma apartenența la diverse genuri și sub-genuri muzicale.

Desi nu sunt fraţi şi n-au nicio legatură cu romanul lui Mihail Sadoveanu, îşi spun totusi Fraţii Jdieri, pentru că muzica rock, le este si mamă şi tată fiecăruia si îi face să "jdiere". "Fraţii Jdieri" sunt patru tineri pasionaţi de muzică şi motociclete care își exprimă trăirile în propriul stil, lasand vibrația continuă a muzicii rock să scoată la suprafață toate elementele necesare pentru geneza unui nou stil musical numit de unul din fani "Transylvanian Jdier Rock".

Trupa Fratii Jdieri este alcatuita dintr-un medic, un asisitent generalist si doi poliţişti de frontieră, toti din Oradea, care in ultimii ani au cucerit scenele din vestul ţării si nu numai. Asa cum spunea mai in gluma mai in serios un bun prieten: doi din membrii trupei se inchina lui Hippocrate si alti doi "Sistemului" :)

Proiectul muzical Fratii Jdieri s-a născut în 2014, când Sfîntu(bass) și Niguel (chitară) s-au cunoscut în fața barului, unde urmau să susțină un mic show acustic. Atunci și-au dat seama că nicio poveste bună nu începe "în fața bibliotecii județene". În 2015 s-a alăturat vocalistul formației, Arty, alături de care au avut prima apariție la un festival moto. Din 2016 cântă în această formulă clasică specifică trupelor rock, toboșarul alăturându-se în timpul unei petreceri moto, unde băieții își probau noile instrumente.
Când nu sunt la spital, în uniforme ori la munca, Fraţii Jdieri, se adună în "viziună", casa în care repetă în fiecare săptămână de cel puţin două ori.

Nicu Nistor "Niguel", poliţist de frontieră povestea intr-o zi: „Un prieten de-al nostru, Bogdan Păcală, a venit la noi, ne-a întrebat: "Auziţi, băieţi! Ce ne jdieraţi în seara asta? Deacolo am început să trecem la ideea că noi am fi "Fratii Jdieri". De atunci s-au ales si cu numele trupei, regionalismul folosit în Ardeal pentru "a striga" = "a jdiera”.

În viaţa de zi cu zi, fiecare dintre cei patru membri ai trupei lucrează în domenii care nu au vreo legătură cu muzica. Împărtăşesc însă aceleaşi pasiuni - muzica şi motocicletele, aşa că timpul liber şi-l petrec în cea mai mare parte împreună. Viaţa de artişti o iau în serios şi au chiar şi nume de scenă: Niguel, Artylerian, PDV ori Sfântu.

Nicu Nistor "Niguel", poliţist de frontieră, chitarist: „Cea mai mare jonglare pe care am făcut-o privind locul de muncă a fost să mă mut pe aceeaşi tură cu toboşarul nostru care e coleg cu mine, numai că la alt sector, astfel încât să ne sincronizăm mai bine programul.”

Aurelian Bulzan "Artylerian", solist şi chitarist, medic: “Sunt medic în medicina de urgenţă la UPU-SMURD Oradea şi evident, mă ocup cu salvarea oamenilor. Consider că asta e o vocaţie mai mult decât o meserie, fac ceea ce îmi place şi în plan profesional şi hobby, deci mă simt o persoană împlinită.”

Daniel Valentin Pavel "PDV", toboşar, poliţist de frontieră: „Serviciul e serviciu, timpul liber pe care-l petrec în studio este altceva. Nu e o chestie de descărcare, e o chestie de ceea ce simt şi pasiune şi ce îmi place în ultimul timp, chiar şi colegii de lucru, şefii mă sprijină.”

Alin Claudiu Baciu "Sfîntu", basist: „În mare parte linia melodică o face Arty, eu vin cu versuri. Fiecare îşi ia şi isi compune partea lui: Niguel solo, in timp ce Dani caută ritmurile, le combină până iese ce iese".

Aparițiile energice și caracterul teatral al formației oferă de fiecare dată o experiență memorabilă fanilor genului
În fiecare an, de Crăciun, Fraţii Jdieri organizează un concert caritabil pentru familii nevoiaşe, proiect numit "Jdier pentru un zambet".
Acum cei patru sunt in studioul de inregistrari lucrand intens pentru cel de-al doilea album care va iesi cat de curand la lumina, motiv pentru care fanii vor avea parte de un nou concert incendiar.

Rezervări: (0728) 843 782 sau www.the-pub.ro