★ Omul care a văzut moartea ★

Spectacol live

Data și ora:
Gazdă:
SALA PICTURA - Bulevardul Nicolae Bălcescu 2, București 030167, Romania

Despre

Senzaţional! Planuri electorale date peste cap într-un oraş de provincie! Din cauza vieţii grele, un cetăţean a încercat să se sinucidă. În ultima clipă, este scos din apă. Salvatorul lui este declarat Omul Zilei. Oraşul îl vrea primar, familia este dezbinată. Politica va învinge dragostea?

Deznodământ tulburător! Informaţii noi arată că povestea a fost doar o farsă. Un impostor a înscenat totul în detaliu. Cine este până la urmă Omul care a văzut moartea şi a bulversat viaţa unui oraş?

★ Omul care a văzut moartea ★
de Victor Eftimiu
Regia: Dan Tudor
Scenografia: Corina Grămoşteanu
Muzica: Gabriel Basarabescu
Se joacă la TNB, Sala Pictura

Cu:
★★★★★ Lari Giorgescu, Costel Constantin, Adela Mărculescu, Marius Bodochi, Florentina Ţilea, Razvan Oprea, Tatiana Oprea

Durata: 2 h / Pauză: Nu
Data premierei: 22.09.2013

✍ Victor Eftimiu a scris nu mult, ci imens: 140 de volume, 40 de piese, 200000 de versuri, 5000 de articole literare şi a ţinut 1000 de conferinţe publice.

♕ Comedia Omul care a văzut moartea trezeşte şi astăzi interesul pentru că pare ruptă din realitatea imediată. Haimanaua simpatică şi plină de haz, de tip hollywoodian, ajunge pe scena TNB în interpretarea lui Lari Giorgescu, tânărul actor nominalizat la ediţia din 2013 a Premiilor UNITER la categoria cel mai bun actor (pentru performanţa din D'ale noastre), devenit unul din cei mai îndrăgiți actori ai TNB, cu numeroase apariții și pe scenele altor teatre din București.

Referinţe critice

★★★★★ "În Vagabondul, Lari Giorgescu se remarcă prin eforturile succesive de compoziţie şi prin dezinvoltura cu care alternează măştile. (...) Ipostazele insolenţei Vagabondului cu o aroganţă şi un tupeu ce ating absurdul, ca şi toate schimbările de identitate - atestă o bună energie şi sunt credibile. Iar replicile Vagabondului rostite de Lari Giorgescu rămân vii şi păstrează prospeţimea".
Natalia Stancu, Revista Teatrul azi

★★★★★ "Dincolo de talentul cu care - ne-a convins - Dan Tudor ştie să construiască adevărul teatral, să decupeze momente, să valorifice potenţialul unor situaţii comice, regizorul şi-a ales întotdeauna cu remarcabilă îndemânare actorii. De această dată, publicul se bucură plenar de întâlnirea cu artişti de calibru aflaţi în formă maximă."
Răzvana Niţă, PORT.ro

★★★★★ "Comedia, montată pe scena Sălii Pictura de la TNB, dospește situații cu haz, dar și mult umanism…
… tânărul intrat intempestiv în viața familiei Filimon emană mister și farmec, revoltă și insolență, fantezie și stil, încăpățânare și flexibilitate, grație expresivității nuanţate şi controlate a interpretării lui Lari Giorgescu.
Când comedia se ia în serios, lucrurile pot fi mai uşor de corijat, iar rolul artistului, de a (re)-umaniza un univers din ce în ce mai debusolat, este mult mai evident".
Mădălina Dumitrache, WebCultura - Isprăvile unei haimanale de aur

★★★★★ "Omul care a văzut moartea” e o comedie reconfortantă, strălucită, demnă de primele scene ale țării".
Horia Ghibuțiu, Blog de ziarist - Omul care a văzut moartea - Comedia provincială demnă de Capitală

★★★★★ "Dialoguri vii şi poante spumoase, exclamaţii subtile cu subînţeles - iată doar câteva din ingredientele poveştii unde fiecare moare câte puţin şi viaţa este o şaradă tristă.
Dan Tudor semnează regia unui spectacol jucat cu pasiune nestăvilită şi umor inteligent, unde actorii din generaţia de aur a teatrului nostru se întâlnesc cu tinerele talente, pentru a da savoare uneia dintre cele mai frumoase creaţii din dramaturgia română".
Ziarul Metropolis - Omul care a văzut moartea. O cronică de la omul care a văzut piesa.

Mai multe, aici:
http://www.tnb.ro/ro/omul-care-a-vazut-moartea-800

★★ Bilete: Casa de bilete a teatrului (în foaierul Sălii Mari) precum și online, pe site-ul www.mystage.ro - https://www.mystage.ro/spectacole/omul-care-a-vazut-moartea-67/

#tnb, #omulcareavazutmoartea, #comedie, #larigiorgescu

Alte sugestii

18 Feb
Revizorul (UNATC) / 1 februarie / 9G TNB
Spectacol live
Începe la 19:00  |  SALA MICĂ - Bulevardul Nicolae Bălcescu 2, București 030167, Romania
19 Feb
Biloxi Blues
Spectacol live
Începe la 19:30  |  Sala Mica - TNB - Bulevardul Nicolae Bălcescu 2, București 030167, Romania
23 Feb
★ Tectonica Sentimentelor ★
Spectacol live
Începe la 19:00  |  Sala Atelier - TNB - Strada Batiștei, București 030167, Romania
29 Feb
★ Anonimul veneţian ★
Spectacol live
Începe la 20:00  |  SALA ATELIER - Strada Batiștei, București 030167, Romania
Vezi mai multe evenimente