Băcănia Veche


Program

Deschis
Vezi programul

Address

Strada Barbu Văcărescu, București, Romania

Despre

Din 2010 ne place sa facem mancare gustoasa, savuroasa, onesta, pentru ca vrem sa fii fericit atunci cand redescoperi gustul de acasa, gustul copilariei. Si pentru ca asta cautam si noi: sa stim ce mancam si sa le dam copiilor si nepotilor mancare sanatoasa, autentica, fara conservanti, coloranti, amelioratori, E-uri si “arome identic naturale”. Te asteptam in Bacania Veche si la Bacania Veche The Charity Shop cu toate cele bune!

Povestea Bacaniei Vechi incepe odata cu cautarile febrile pentru mancare sanatoasa. Am alergat prin mai toate pietele, pe la Targul Taranului Roman, pe la Muzeul Satului si pe la Muzeul Taranului de fiecare data cand organizau targuri si evenimente. Cumparam de fiecare data mancare buna. Cumparam gustul nealterat, de la tara, gustul real al mancarii. In fiecare dintre situatiile de mai sus am intalnit oameni la fel de “disperati” sa gaseasca acele lucruri. Oameni pentru care efortul traversarii orasului nu este prea mare.

Ceva ii mana pe toti oamenii astia. Si am ajuns la concluzia ca acel ceva era nevoia de a sti cu precizie ce mananca. Nevoia de a simti “gustul de acasa” si “gustul copilariei”. Nevoia de a duce acasa, copiilor si nepotilor, mancare sanatoasa, autentica. Fara cons;ervanti, coloranti, amelioratori, E-uri si “arome identic naturale”.

Asa a aparut ideea Bacaniei Vechi.
Si tot din povestea asta s-a nascut conceptul de “etnografie culinara”.

Photo Gallery

Alte sugestii

Băcănia Fermierului

Bacanie

La Pravalescu

Bacanie

Iarmaroc - Casa cu Gemene

Bacanie

Doua Surori - Bacanie cu Produse Traditionale, Bio, Ecologice

Bacanie

Berezka Magazin Rusesc

Bacanie