Black Eye Coffee

Cafenea / Cadouri & Cărți


Program

Deschis
Vezi programul

Address

Strada Silfidelor, București, Romania

Despre

Din data de 20 decembrie va asteptam cu gustul fin al cafelelor:

Indonesia Sumatra ELB Green Dino

Origine: Mandheling
Altitudine: 1300 m
Producator: fermieri locali
Specie: Arabica (Extra Long Bean)
Procesare: semi-spalare

Cafelele din Indonezia, printre care si cele din Sumatra, sunt unele din cele mai interesante cafele din lume, avand un profil aromatic deosebit, un corp dens, o aciditate scazuta spre medie si o savoare rustica. ELB Green Dino e o cafea selectionata cu multa grija, constand in boabe de dimensiune mare cu o savoare puternica si densa. E potrivita pentru cei carora le place gustul intens al cafelei.

Profil: note de migdale crude si arome subtile de condimente si ierburi proaspete, aciditate medie si corp plin.

Ethiopia Sidamo

Origine: Sidama
Altitudine: 1850 m
Specie: Arabica
Varietate: Mixed Heirloom
Producatori: fermierii locali
Procesare: uscata

Organic Ethiopia Sidamo este o cafea ce a dezvoltat o complexitate ridicată și o savoare mai intensă de fructe de padure și vin datorită metodei naturale (sau uscate) de procesare fapt ce permite boabelor de cafea să stea mai mult timp în contact cu pulpa coaptă a fructului cireșei de cafea. E o metodă de procesare specifică regiunii Ethiopiei. Ca un fapt foarte interesant, Sidama este zona din care legendele spun că provine cafeaua, fiind situată de-a lungul Marii Văi a Africii, zonă cunoscută și ca ”leagănul civilizației”. Cafeaua noastră a obținut certificarea Rainforest Alliance, fapt ce garantează o grijă suplimentară vis-a-vis de mediul înconjurător și de metodele de cultivare, iar achiziționând-o vă arătați în mod personal responsabilitatea și grja cu privire la fermieri și natură.

Profil: arome de fructe de padure, florale, aciditate medie si dulceata pronuntata

Jamaica Blue Mountain

Origine: poalele muntelui Blue
Altitudine: 1400 m
Producator: Ferma Gold Cup
Specie: Arabica
Procesare: spalare

Jamaica este a patra insula ca dimensiune din Antilele Mari. Numele indigen al insulei e Xaymaca, ce inseamna “Tinutul lemnului si al apei”. Cafeaua a fost importata in Jamaica in anul 1730 de catre Sir Nicholas Lawes, guvernatorul Jamaicai la acea vreme. In 1953 guvernul jamaican a infiintat Coffee Industry Board (CIB), un organism regulator menit sa verifice, sa certifice si sa protejeze cafeaua Blue Mountain. In zilele noastre, cafeaua Jamaica Blue Mountain e recunoscuta la scara mondiala ca fiind una din cele mai exclusiviste sortimente de cafea existente. Se caracterizeaza printr-o absenta notabila a amarelii si printr-o savoare foarte complexa, delicata, aproape cremoasa. Degustatorii de cafea detecteaza o profunzime de note florale si o aroma intensa de ciocolata. Numai cafeaua cultivata in regiunea Blue Mountain poate fi certificata ca Jamaica Blue Mountain.
Gold Cup Estate, condusa de Charles Lyn si fiul sau, este ferma situata la cea mai ridicata altitudine, 1400 de metri, fiind poarta de acces catre celebrul varf al Muntelui Blue. Gold Cup Estate proceseaza numai cafea recoltata manual, de dimensiunile 17, 18 si 19, fapt ce garanteaza ca in fiecarea ceasca se manifesta la potential maxim aroma si corpul cafelei.

Profil: arome foarte complexe, note florale si ciocolatii

Alte sugestii

my romanian store

Cadouri & Cărți

VanFruct Câmpineanu

Cafenea

Coftale Coffee Shop

Cafenea

Dose Cafe

Cafenea

Ceainaria Rendez-Vous - Universitate

Cafenea