Împrejurimile Bucureștiului (Nord)

Tourist route


Despre

Distanță: 70 de kilometri
Timp estimat cu opriri: 8 ore

Capitala României a avut neșansa să nu fie pusă în valoare de niciun fluviu sau relief spectaculos. Dacă alegi să îți fixezi o asemenea ambiție și să privești lucrurile din unghiul ăsta, este relativ ușor să detești această metropolă din Balcani care a trecut prin atâtea suferințe. Bucureștiul este totuși mai mult decât o punte între Orient și Occident, mai mult decât un fost Mic Paris care s-a crezut prea frumos. Bucureștiul e un oraș unic ce nu are nevoie de apelative sau de comparații pentru a se defini.

Farmecul capitalei nu se concentrează doar în interiorul inelului de centură care definește perimetrul urban. Iar ăsta e un avantaj. Un avantaj atât pentru cei care locuiesc în București, cât și pentru cei care-l vizitează timp de mai multe zile și vor să descopere și altfel de locuri - poate mai puțin știute, poate mai puțin promovate și, cu siguranță, mai puțin vizitate.

Un perimetru dinafara Bucureștiului care are multe de oferit se află în nord, pe partea cealaltă a liniei de centură, lăsând aeroportul Otopeni în spate. Închiriază o mașină timp de o zi, folosește-o pe a ta dacă dispui de una sau ia bicicleta dacă te țin picioarele și descoperă împrejurimile Bucureștiului începând cu Mănăstirea Căldărușani, locul în care s-a format Nicolae Grigorescu, poate cel mai mare pictor român.

Apoi vizitează Palatul Snagov, ridicat de Prințul Nicolae în anii ‘30 și extins de familia Ceaușescu în anii ‘80, și Mănăstirea Insulară Snagov, locul în care s-ar presupune că ar fi îngropat Vlad Țepeș (Dracula). Continuăți drumul spre est, către domeniul Știrbey, unde te așteaptă un palat ridicat între anii 1855 și 1864 de către Barbu Știrbey, domnitorul Țării Românești de la acea vreme.

Puțin mai la sud se află Studiourile Media Pro din Buftea, singurele studiouri cinematografice din România ridicate înainte de 1989. Iar la final, te sfătuim să lași Palatul Mogoșoaia, construit de către Constantin Brâncoveanu pe malul stâng al râului Colentina în anul 1702.

Puncte din rută