unteatru


Despre

“UNTEATRU e un gând care a legat oameni într-un proiect cultural curajos .S-a născut din dorința de a face posibilă întâlnirea oamenilor cu teatrul, acasă, un teatru într-o casă. O casă fără poveste, sub acoperișul căreia teatrul increat își așează istoria ca într-un creuzet în care se topesc și se contopesc idei.

Ne-am găsit un loc în vechiul București, într-o casă cu ceai, cărți și teatru, între pereți de cărămidă îmbrăcați în pânze negre. Nu i-am dat un nume, am singularizat și am obținut UNTEATRU -am sudat cuvintele pentru trăinicie.

Aici nu aplauzi pentru că trebuie ci pentru că simți. Palmele nu se supun unor convenții ci au o viață a lor. Au receptori care răspund unor stimuli emoționali… dacă asta nu se întâmplă, nu aplaudați!”

UNTEATRU reprezintă un proiect cultural independent unic, o necesitate în contextul social-cultural bucureștean actual
UNTEATRU are nevoie de sprijin, așadar ne dorim să atragem în proiectul nostru oameni care își doresc să ajute la creșterea produsului cultural pe piața românească.
Apariţia unui teatru independent înseamnă nevoia concretizată de act cultural, dorința omului de a fi martorul întâmplării artistice în spații neconvenționale.
Arealul teatral bucureștean prezintă un deficit de săli de teatru în care publicul să se poată întâlni cu artiști tineri care nu beneficiază de rampa de lansare cuvenită.
Pentru că teatrul înseamna întâlnire, susținem ideea că aceasta se poate întâmpla oriunde atâta timp cât părțile care o fac posibilă sunt prezente: actorul și spectatorul.

Evenimente ce urmează

Alte sugestii

Teatrul Național de Operetă "Ion Dacian"

Teatru

Teatrul Național „Ion Luca Caragiale”

Historical building / Teatru

unteatru

Teatru

Teatrul ACT

Teatru

Teatrul Foarte Mic

Teatru