Weekend break #2: Muntenia (cu Valea Prahovei și Culoarul Rucăr-Bran)

Weekend break


Despre

Cu zone de o frumusețe naturală izbitoare, Muntenia este unul dintre principatele istorice care au dat naștere României moderne. Noi, românii, avem două denumiri pentru regiunea aflată la est de râul Olt: Muntenia sau Valahia (de la vlach, cuvântul german pentru populația care a moștenit cultura și educația romană). Pentru a rămâne fideli realității istorico-geografice, trebuie menționat însă că Muntenia este mai mică decât celelalte regiuni.

Pentru a parcurge acest traseu, noi îți recomandăm drumul național DN71 din București spre Târgoviște și mai apoi spre Sinaia unde se intersectează cu DN1. Deplasează-te spre nord și după ce treci de Stațiunea Azuga, fix înainte de a intra în Predeal, fă stânga pe drumul DN73A spre Râșnov. Pe tot acest segment de drum, dar și pe jumătatea nordică a culoarului Rucăr-Bran, te vei afla în Transilvania și vei reveni în Muntenia în dreptul satului Podu Dâmboviței. Continuă spre sud și vei ajunge în Câmpulung. La ieșirea din oraș vei face dreapta spre localitățile Godeni, Slănic, Domnești, Valea Iașului, iar ultima oprire va fi în Curtea de Argeș. Pentru a te întoarce în București urmează drumul național DN7C spre Pitești și apoi autostrada A1.

Distanța totală a traseului este de aproximativ 520 km - pe șosea, fără să includem și eventualele plimbări pe platoul Masivului Bucegi și abateri de la drum.

Credits: O parte din informații sunt extrase din ghidul National Geographic Traveler (România).

Puncte din rută