Weekend break #4: Oltenia (cu Brîncuși și Defileul Dunării)

Weekend break


Despre

Această regiune cu stânci inaccesibile, văi împădurite și mănăstiri izolate în vârf de munte radiază o frumusețe tulburătoare. Parțial, acest lucru se datorează înșiși oltenilor, recunoscuți ca păstrători ai vechilor tradiții.

Cu o multitudine de forme de relief care merg de la Câmpia Dunării până la Carpații Meridionali, Oltenia pare uneori desprinsă dintr-o baladă pastorală, farmecul său fiind sporit de ospitalitatea locuitorilor.

Urmează autostrada A1 de la București spre Pitești, apoi drumul european E81 spre Râmnicu Vâlcea. Între acest oraș și Târgu Jiu este drumul național DN67 și pentru a continua spre Valea Cernei și mai departe spre Orșova, trebuie să urmezi drumul național DN67D. Pentru a ajunge la Drobeta-Turnu Severin condu spre est pe drumul european E70 și mai departe, pe același drum, spre Craiova (via Strehaia și Filiași). Iar ca să te întorci în București, pentru a descoperi noi și noi locuri, îți sugerăm varianta cu același E70 via Caracal – Roșiorii de Vede – Alexandria – Drăgănești-Vlașca – Mihăilești.

Distanța totală a traseului este de aproximativ 950 km, fără să includem aici și eventualele abateri.

Credits: O parte din informații sunt extrase din ghidul National Geographic Traveler (România).

Puncte din rută